Odyssey – äärimmäistä tehoa ja loputonta kestävyyttä

Odyssey-akuissa yhdistyvät ilmiömäinen käynnistysteho ja äärimmäinen syklinen syväpurkauskestävyys yhdessä ja samassa akussa. Odyssey-akkujen akkulevyt valmistetaan puhtaasta lyijystä, jolloin levyt voidaan valmistaa ohuemmaksi ja niitä voidaan näin mahduttaa akkuun enemmän. Enemmän Odyssey-akkulevyjä tarkoittaa enemmän levypinta-alaa. Tämä tarkoittaa käytännössä enemmän tehoa, jopa kaksinkertaisesti perinteisiin akkuihin verrattuna.

Odyssey-akut kykenevät toimittamaan myös käynnistysimpulsseja kaksin- tai kolminkertaisesti samankokoisiin perinteisiin akkuihin verrattuna, myös hyvin matalissa lämpötiloissa. Ajoneuvo voidaan myös käynnistää, vaikka akun varaustila olisi matala. Odyssey-akku antaa tällöin hetkellisesti vielä riittävän käynnistysvirran ajoneuvon käynnistämiseksi.

Vankan rakenteen ja AGM-teknologian ansiosta, Odyssey-akut kestävät jopa kolme kertaa pidempään. Niillä on 8-12 vuoden suunniteltu elinikä ja 3-10 vuoden käyttöikä. Hitsatut kennojen väliset liitokset saavat akun kestämään äärimmäisen kovaa tärinää ja AGM-teknologia pitää hapon paikallaan estäen ylivuodot jopa kyljelleen asetettuna. Perinteisistä akuista poiketen Odyssey-akkuja voi varastoida jopa 2 vuotta.

Odyssey-akkujen ainutlaatuinen yhdistelmä äärimmäistä tehoa ja suorituskykyä sekä loputonta kestävyyttä täyttää vaativimmatkin tarpeet. Käyttökohteita ovat esim. henkilö-, paketti- ja kevyt kuorma-autot, veneet, matkailuautot ja –vaunut, moottoripyörät, moottorikelkat ja mönkijät. Tämän lisäksi erikoiskäyttökohteita ovat äärimmäisissä olosuhteissa liikkuvat ajoneuvot ja teolliset sovellukset esim. armeija, ammattiliikenne ja moottoriurheilu soveltuvat Odyssey-akkujen kohderyhmäksi.